Az összes ERMO gépet a magas minőség, az átlagosnál erősebb vázszerkezet, hosszú élettartam és kifejezetten jó ár-érték arány jellemzi.

ERMO ekék a Pap-Agro Kft kínálatában.

126_er_mologo

Az ERMO S.p.A. vezető szerepet tölt be Olaszországban az ekék gyártásának területén.

Az ERMO gépgyár már több mint 40 éve értékesíti az ekéket világ minden országában.

A gyár fő gyártási technológiája a mechanikus megmunkálás, amely garantálja a maximális pontosságot és minőséget. A felhasznált anyagok a legjobb acélok, nagy mechanikai szilárdságú és nagyon magas minőségi követelményeknek megfelelő szerkezeti elemek.

Az ERMO mezőgazdasági munkagépek nemzeti és nemzetközi szinten is megkapták a „magas színvonalú gépek” elismerést, amelyet egyik fő erényének köszönhet, ami nem más, mint a megbízhatóság.

A számos jó tulajdonság tükrében döntött úgy a Pap –Agro Kft, hogy a 2016-os évtől forgalmazza Magyarországon az ERMOmezőgazdasági munkagépeket, mint kizárólagos importőr.

Miért is ERMO eke?

Az új ERMO ekék nagy szilárdságú és kopásálló acélszerkezetből készülnek egy új eljárással, mely következtében az ekék erősebbek, viszont a tömegük 20-30%-kal kisebb, mint a hagyományos eljárással készült ekék többsége.

A váz teljes egészében furatok nélkül speciális, rendkívül nagy szilárdságú anyagból hegesztéssel készül. Az első ekefej új beállítási rendszere könnyebbé teszi a traktor utáni húzást és az ellenőrzést.

Az eke tornya drasztikusan erős, más márkákhoz viszonyítva 1 kategóriával erősebb. A traktor csatlakozásakor nem egy tengelyvégre kell csatlakozni, hanem egy kengyelben, mely így a golyót rögzítő tengelyt mindkét végén megtámasztja. A rövid, robosztus, 120 mm-es fordítótengellyel szerelt fordítómű biztosítja az eke pontos és megbízható átfordítását.

 Az ERMO ekék dőlésének állítása egy csavarorsóval végezhető el; a beállítás oldalanként külön történik. Könnyen kezelhető zárt anyák védik a menetet a szennyeződéstől, biztosítva azt, hogy a dőlés beállítása mindenkor akadálytalan legyen.

image005 image003

A fő váz gerendely sehol nincs átfúrva, hanem az erősítés a gerendelyt két oldalról borító erősítésre van minden felfogatva, így mivel a gerenda nincs hegesztve és nincs fúrva, semmi nem gyengíti a szilárdságát; nincsenek feszültséggyűjtő helyek, ahonnan repedés vagy törés megindulhatna. Az ekeszárakat tartó táskák erősítettek, továbbá ki is vannak támasztva. A függesztett ekék gerendely falvastagsága: 12 mm, míg a  félig- függesztet kivitelek 16 mm falvastagsággal készülnek. A gerendely alul és felül egy plusz tartólemezzel van borítva, mely a szilárdságot tovább erősíti, és ez a borítás első ekefejtől az utolsó ekefejig tart.

image009 image007

Az ekefejek rendelhetők réselt, teli vagyműanyag kormánylemezekkel, mely műanyag alapanyagot Ausztriából rendelik a legjobb minőségben.

image011(1) image013(1)

Olaszországban Magyarországhoz viszonyítva is szélsőségesen nehéz művelésű talajok vannak, ezért az Európába kínált alapekéken felül az Olaszországi belső piacra gyártott ekék is rendelhetők, ha igazán kötött talajról van szó. Ezeknél az ekéknél a gerendely 45 fokban el van fordítva, vagyis élére van állítva, így még nagyobb a szilárdsága. Természetesen a felfogatás és az összes többi része az ekének, hasonlóan erősített. Az eke rendelhető On Land-os kivitelben (tarlón járó), mely a függesztett és a félig-függesztett ekéken is alkalmazható.

image017 image015(1)

A kerekek rendelhetők átbillenő Kombi Transport, két különálló kerékkel, különböző méretekben az igényeknek megfelelően. Az átbillenő kerekeknél hydro akkumulátor végzi az átbillenéskor a csillapítást.

image021 image019

Az ekevas és az orrbetétek felhegesztettek. Az orrbetétre -kivéve ahol van vágótárcsa- vágó éleket hegesztettek fel, mivel kisebb ellenállás valamit vágni, mint szakítani. Az orrbetét felfogató furatai duplázottak, így kopás esetén az orrbetét előrébb helyezhető, ezáltal megnő az élettartama. Az ekevas anyaga, ahol a szilárdsági paraméterek igénylik Hardrox anyagból készülnek.

ERMO Mezőgazdasági Gépgyár további termékei.

Az ekék mellett szót érdemelnek: a szántóföldi kultivátorok. A konkurenciával méltán felveszik a versenyt.  Akár 8 féle elmunkálóval rendelhetők, közülük kifejezetten szeretik a 2 soros leveles tárcsás elmunkálót, mögötte akár tömörítő hengerrel is. 3 m-ig függesztett, félig-függesztett és vontatott 4, 5  méteresben félig-függesztett és vontatott kivitelben kapható. Rendelhető hozzá Non-stop késbiztosítás köves talajokhoz.

A rövidtárcsák függesztett 3 m-es kivitelben 570 mm-es lapátmérővel (kívánságra akár nagyobbal is) többféle elmunkáló hengerrel, henger előtti pálcasorral, visszaterelő lapokkal, akár hidraulikus mélységállítással is rendelhetők, kifejezetten robusztus kivitelben.

Kérésre a tárcsasor elé 5 késes középmély lazító is felszerelhető.

Középmély lazítók: a 2 késestől a 11 késes kivitelig rendelhetők, akár 60 cm munkamélységben is tud dolgozni. A 7, 9 és 11 késesek hidraulikusan összecsukhatóak, hogy a 3 méteres szállítási szélességbe beleférjenek. A szilárdságot a csuklópontok mellett hidraulikusan záródó csapok biztosítják.

image023 image025

A törőhenger kiemelése speciális mechanizmussal történik, mellyel az elmunkáló egységet a gépre lehet emelni, így szállításkor előrébb kerül a gép súlypontja.

Az összes ERMO gépet a magas minőség, az átlagosnál erősebb vázszerkezet, hosszú élettartam és kifejezetten jó ár-érték arány jellemzi.