Termékkatalógus:

Új LEMKEN négy-kapasoros kultivátor

A LEMKEN kifejlesztette az új Karat 12 kultivátort sekély és akár 30 cm mély csökkentett menetszámú műveléshez, elsősorban kötöttebb talajokra. A 23 cm osztású, négy sorban elrendezett kapák biztosítják a kívánt lazító hatást és a hatékony bekeverést, a kapa típusától függően. A választható nyolc kapatípusból mindig kiválasztható a művelőelemek legjobb kombinációja bármely munkakörülmény esetére. Egy opcionális gyorskapcsolós rendszer biztosítja a kapák könnyű és gyors cseréjét. A kimagasló területteljesítményhez javasolt az új karbid bevonatú K8H kapa orrbetétek használata.

A 80 cm-es vázmagasság és a 90 vagy 80 cm-es kapasor távolság lehetőséget ad a nagy mennyiségű szerves anyag bedolgozására. A Karat 12 homorú tárcsákkal van felszerelve az optimális egyengetés végett, ahogyan a LEMKEN többi kultivátor típusa, a Kristall és a Karat 9. A tárcsák és a rögtörő henger egy egységként került kialakításra biztosítva azt, hogy a tárcsákat nem kell külön állítani a munkamélység állítása esetén.

A LEMKEN új kultivátorának futóműve a kapák és a homorú tárcsák között kapott helyett, ami egy nagyon kompakt és stabil kialakítású kultivátort eredményez, amely egyszerre rendkívül jól manőverezhető a forgón és a közúti szállítás során. A kedvező súlyelosztás lehetővé teszi a nehéz rögtörő hengerek alkalmazását a jó visszatömörítés elérése érdekében.

A Karat 12 alapfelszereltsége tartalmazza a karbantartásmentes automatikus túlterhelés elleni biztosítást is. A kapák függőlegesen 20 cm-t tudnak kitérni, biztosítva a megbízható, megszakításoktól mentes munkát még köves talajokon is. A több mint 550 kg kioldó erő biztosítja, hogy a kapák szilárdan a talajban maradnak.

A hidraulikus mélységállítás lehetővé teszi a kezelő számára a munkamélység fokozatmentes állítását a rögtörő hengereknél, mindezt menet közben a traktor fülkéjének kényelméből. Mindegyik henger/homorú egyengető tárcsa önszintező rendszerrel van felszerelve a pontos és állandó mélységszabályozás és az akadálytalan munkavégzés érdekében. A Karat 12 henger nélkül is használható, amikor a mélységhatárolást a kerekek végzik.

Opcióként a Karat 12 esetén hidraulikus tapadást segítő rendszer rendelhető a kerékcsúszás csökkentése és így az üzemanyag fogyasztás csökkentése végett.

A ContourTrack opció, ami a mélységhatároló kerekeken keresztül elektro-hidraulikus talajkövetést végez javasolt az állandó mélységtartás biztosítása érdekében, ami gyakran okoz problémát dombos területeken. Ez lehetővé teszi az optimális munkaminőséget hosszabb kultivátorok esetén is. Az egyedülálló rendszer intelligens súlyelosztást és optimális tapadást tesz lehetővé.

Az új félig-függesztett Karat 12 négy és hét méter munkaszélesség között lesz elérhető.

Négy kapasoros Karat 12 kultivátor

image048

Karat 12 beépített futóművel

image050

Karat 12

image052