Rubin 12 már hét méteres munkaszélességben is

A Rubin 12 rövidtárcsa család, mely 2014-ben került bevezetésre, tovább bővült egy hét méteres munkaszélességű változattal. Nagy teljesítményű traktorral ez nagy területteljesítményt tesz lehetővé.

A Rubin 12 akkor mutatja ki erősségeit, amikor nagy mennyiségű szerves anyagot kell bedolgozni. A két sorban elrendezett csipkés tárcsás 736 mm átmérőjű homorú tárcsák lehetővé teszik a Rubin 12 számára, hogy olyan munkamélységben dolgozzon, mint egy kultivátor, de közben sokkal intenzívebb a keverő és rögtörő hatás. A sorokban szimmetrikusan elrendezett tárcsák oldalra húzástól mentes munkát tesznek lehetővé még nagy munkasebességnél is. A tárcsáknak a talajjal bezárt 20°-os és a haladási iránnyal bezárt 16°-os szöge optimális behatolást eredményez és lehetővé teszi a teljes munkaszélesség átdolgozását hét cm munkamélység alatt. A tartószárak speciálisan csavartak és hajlítottak , így maximális átáramlási keresztmetszetet biztosítanak a tárcsák között. Ez a középső tárcsák kismértékű eltolásával (több országban levédett szabadalom) együtt megelőzi az eltömődést. A kultivátorokhoz képest magasabb munkasebességével és kisebb kerékcsúszásával a LEMKEN Rubin 12 nagyobb területteljesítményt biztosít alacsonyabb üzemanyag felhasználás mellett.

Az első tárcsasor mögött egy fogas boronasor intenzív keverést és rögtörést végez, míg a második tárcsasor mögötti egyengető borona egyenletesen elosztja és elegyengeti a talajt. Mindkét borona önreteszelő központi mélységállítással rendelkezik.

A mélységjelzővel egybeépített hidraulikus mélységállítás a munkamélység fokozatmentes állítását teszi lehetővé a traktor fülkéjéből. Az önszintező, függesztett elmunkáló hengerek jól követik a talajfelszínt még hét méteres munkaszélességnél is. A futómű, ami a tárcsák és a vontatott munkagép között van beépítve a széles kerekekkel jó manőverezhetőséget és biztonságos közúti szállítást tesz lehetővé.

Rubin 12 hét méteres munkaszélességgel

image041

Rubin 12/700 szimmetrikus tárcsaelrendezéssel

image043

Rubin 12 hét méteres munkaszélességgel és akár 20 cm munkamélységgel

image045