lemken_logo_claim_background_white_rgb

DuraMaxx ekefejek minden talajkörülményre

Biztonságos és takarékos üzemeltetés minden talajon

lemken

A rendkívül kemény anyagból készült kopóelemek

furatok nélkül kerülnek legyártásra és hőkezelésre.

A kormánylemez szeletek vagy a kormánylemezek egy

horog segítségével kerülnek rögzítésre, ami lehetővé

teszi a cseréjüket akár egy perc alatt.

A DuraMaxx ekefejek koncepciója teljesen újszerű, és lehetővé teszi, hogy az élettartam 150%-kal növekedjen, és az átszerelési idő akár 80%-kal is csökkenjen.

A DuraMaxx egyes részeit jóval keményebb acélból gyártották, mint eddig. Ez azért vált lehetővé, mert nem használtak anyagot gyengítő furatokat és kivágásokat. A réselt kormánylemezeket és ennek sávjait teljes egészében az eketest tartja, és már nem tartoznak az ekefej statikai részéhez. Kizárólag az a feladatuk, hogy forgassák a talajt. Szinte kompletten elhasználhatók anélkül, hogy az ekefej stabilitását rontanánk.

A DuraMaxx ekefejeket úgy tervezték, hogy a réselt kormánylemezek és ezek sávjai szerszám nélkül és gyorsan kicserélhetők legyenek. Elegendő kihúzni egy biztosítószeget, és le lehet venni azt a réselt kormánylemez előtétet, amely a többi alkatrész rögzítő elemeként szolgál. Ezt követően lehet kihúzni a kormánylemezt vagy a kormánylemez sávokat akasztós rögzítőjükből. A csupán egyetlen egy csavarral rögzített orrbetétek cseréje is jóval gyorsabb, mint a hagyományos rendszereknél.

A DuraMaxx ekefejek teli kormánylemezzel vagy réselt kormánylemezzel kaphatók. A teli kormánylemezt és a sávokat csupán két kampó rögzíti. A réselt kormánylemezeknél a sávok és a megtámasztás közötti szabad teret jelentősen megnövelték. A megtámasztás a sávok árnyékában fekszik. Így szélsőséges körülmények között is eltömődés nélkül lehet szántani.

Ragadós talajokhoz és olyan talajviszonyoknál, amikor alig hat nyomás a réselt kormánylemezre, a DuraMaxx ekefej műanyag sávokkal is felszerelhető. Optimális csúszási paraméterek érhetők el akkor, ha az ekefej tapadásra hajlamos részeit alul és felül műanyag sávokkal helyettesítjük. Ezzel a DuraMaxx ekefej még szélsőséges körülmények között is „tapadásos problémák” nélkül dolgozik.

lemken2  lemken3  lemken4

Szerszám nélkül gyorsan cserélhetőek. 2 kampóval vannak rögzítve a kormánylemezek és kormánylemez szeletek. Hybrid ekefej műanyag kormánylemez szeletekkel.