A LEMKEN TramlineControl művelőút vezérlés lehetővé teszi a művelőutak GPS általi kialakítását, a vetőgép művelőút ritmusától függetlenül.

A művelőutak megfelelő kialakítása és a pontos indítása a forgón különösen nagy figyelmet követel meg a kezelőktől vetés során. A LEMKEN két új FieldTronic elektronikus modulja, a TramlineControl (művelőút vezérlés) és a HeadlandCommand (forgókezelés) ezt a feladatot teszi egyszerűbbé.

A LEMKEN TramlineControl művelőút vezérlés lehetővé teszi a művelőutak GPS általi kialakítását, a vetőgép művelőút ritmusától függetlenül. A rendszer csak a legelső menetet használja, mivel az az alapja a további művelőutak kiszámításának. Ez nem csak azt teszi lehetővé a kezelő számára, hogy például bármilyen művelőutat kialakítson vagy fogásokban vessen, de ezen felül időt takarít meg, védi a talajt és jelentősen megkönnyíti a megfordulást a forgón.

Az egyenletes szélességű, túlfedések és vetetlen sávok nélküli forgó kialakítása egy másik kihívás, amelyre válaszul a LEMKEN kifejlesztette a HeadlandCommand GPS-alapú rendszert. A CCI-200 terminál ISOBUS vezérléssel állítja be a vetőgép szakaszokat a traktor RTK GPS jele alapján, ezzel biztosítva, hogy a kikapcsolási és bekapcsolási pont állandó maradjon a forgón. Erre a célra jelző területek vannak meghatározva a forgó kialakítás előkészületének részeként. A kezelőnek nem szabad változtatni a sebességen ezen pontok után, ha a számított megmaradó vetőmag mennyiséget optimálisan akarja lehelyezni. Tervben van, hogy ez a funkció kombinálva lesz a Traktor-Munkagép Kezelő Rendszerrel (TIM).

A HeadlandCommand és TramlineControl funkciókat a LEMKEN elektronikai részlege fejlesztette ki a vetés minőségének és a kezelői komfort javításának érdekében. Minden ISOBUS rendszerű LEMKEN vetőgép utólagosan felszerelhető ezekkel a rendszerekkel.

Választó menü a CCI-200 terminálon

image062

Egy 6 méter munkaszélességű vetőkombináció munkaállapota a CCI-200 terminálon

image064

GPS-jel területek a HeadlandCommand rendszertől

image065

A HeadlandCommand rendszerrel pontosan kialakított forgó

image067