A rendterítés célja a kaszált rend felszedése, levegôztetése és szétterítése. Ehhez a feladathoz a Pap-Agro Kft. a FELLA termékeit kínálja. A FELLA a rendterítô munkagépekbôl is igen széles termékpalettát ajánl a gazdák számára.

Rendterítôk:

A TH elnevezésû rendterítô gépcsalád 4,0 m-17,50 m-ig terjedô munkaszélességgel is megvásárolható. Erôgéphez való kapcsolásuk alapján függesztett vagy vontatott, valamint merevvázas, illetve hidraulikusan felhajtható megoldással készülnek. Rotorok száma alapján négy, hat, nyolc, tíz, tizenkettô vagy tizennégy darab, különbözô átmérôjû rotorokból épülnek fel.

Fella rendterítô munka közben

Fella rendterítô munka közben

A FELLA- Turbo rendterítôk lengôbak függesztô kerete alacsony vonóponttal és integrált lengés reteszeléssel nagy munkasebesség mellett is kiváló menetstabilitást biztosít.

Lejtôs terepen nincs ráfutás és kisodródás. A minden terület típusra kiválóan alkalmas gépeknél a kíméletes kezelés és ideális szóráskép gondoskodik aminôségi takarmányról.

Az oldal rotorok hidraulikus szinkronkiemelését, egy központi elhelyezésû és nyomóhengerrel biztosított berendezés végzi, ezáltal az egyenletes kétoldali terhelés rézsûn is optimális üzemeltetést tesz lehetôvé.

A biztonsági hajtáskioldó automatikusan leold és a rotorok szabadonfutóra váltanak, ha az oldal rotorokat a közepesnél magasabbra emeljük. Ez a megoldás védi a gépet a kezelési hibából adódó károktól, csökkenti a balesetveszélyt, mert a kikapcsolt rotorok nem forognak.

A táblaszegély kezelés mindkét oldalon, a vezetôfülkébôl központi vezérléssel irányítható, a mechanikus táblaszegély kezelô berendezéssel (Opció: hidraulikus kezelés).

A terítési szög három fokozatban állítható a futókerekeken lévô karral (széria felszerelés), így bármilyen takarmányhozam jól kezelhetô (15° – 18° – 20,5°).

TH Rendterítô gépcsalád összefoglaló mûszaki jellemzôk

TH Rendterítô gépcsalád összefoglaló mûszaki jellemzôk

Rendsodrók:
A rendterítést majd a száradást követôen a szálasanyag rendre képzéséhez a TS elnevezésû rendképzôket használhatjuk. A rendképzôk feladata a korábban szétterített és megszáradt takarmány összesodrása egy rendre. Kialakításukat tekintve lehetnek egyrotoros, kétrotoros valamint négyrotoros függesztett vagy vontatott. Munkaszélességük 3,4 m-tôl egészen 12,50 m-ig terjed.
 A Fella rendképzôk kizárólag rotortechnológiával dolgoznak. Az ebbôl eredô elônyök a következôk:

–          laza rend

–          nagy területteljesítmény

–          zárt hajtómû

–          tangenciális hajtás mechanizmus

–          optimális rotor fordulat és ívelt fogazású kúpkerék hajtás

–          golyóscsapágyazott acél futógörgôk

–          zsírkenésû görbepálya

–          jól tömített könnyûfém csapágyházak, zsírozható bronzpersellyel a sodrókarok meghajtására

2 rotoros rendképzô 2 rend képzése során.

2 rotoros rendképzô 2 rend képzése során.

Kétrotoros oldalra sodró mûszaki jellemzôk

Kétrotoros oldalra sodró mûszaki jellemzôk

STEERGUARD – TISZTA ÉS KÖZVETLEN KORMÁNYOZÁS

FELLA az egyetlen olyan gyártó akinek, rendképzôin a kormány tengely a vázkeret belsejében fut végig. Ez a szabadalmaztatott szisztéma nagyon pontos és egyenletes kormányzást biztosít. A vázkeretben a kormány tengely védve van a külsô behatásoktól, és a kívül futó rudazatokkal ellentétben csak kettô forgató ponttal rendelkezik. Ez a megoldás sokéves használat után is a tökéletes manôverezést és az Ön biztonságát szolgálja.

A precíziós illesztésû kúpos gömbfejekkel szerelt kormányösszekötôk a közúti jármûipar területérôl jöttek, ahol már sok millió krn-en át bizonyítottak.Magasabb sebesség mellett is nagyon stabil és nyugodt a járása a munkagépnek ezért akár 50 krn/h sebességgel is biztonságosan közlekedhet közúton.

SteerGuard kormányzás

SteerGuard kormányzás

JET-EFFEKT

A rotorok kardáncsuklós felfüggesztése és a megfelelô súlyelosztás következtében kiemeléskor elôször a rotor elsô kerekei emelkednek fel, majd ezt követôen a hátsók. Leeresztéskor elôször a hátsó kerekek érnek földet, majd azután az elsôk. Ezzel megakadályozzuk, hogy a sodrórugók beleszúrjanak a talajba. Mivel nincs talajba fúródás, nem sérül a tarló, nem szennyezôdik a takarmány.

Jet-Effekt

Jet-Effekt