A LEMKEN pneumatikus vetőgépek régóta ismertek a Solitair név alatt. Az új Solitair 25 bevezetésével egy teljesen átdolgozott új generáció "áll rajthoz".

A legszembetűnőbb külső különbség a Solitair 25 esetén az új műanyag tartály, mely 3.000 literes űrtartalommal és egy extra széles betöltőnyílással rendelkezik. Azonban az új Solitair belsejében is számos újítás található: Minden adagoló például külön elektromos hajtással rendelkezik. A továbbfejlesztett ventilátor rozsdamentes acélból készül, jelentősen kisebb hidraulikus teljesítményt igényel és sokkal csendesebb üzemű. Ami a maglehelyezést illeti, a LEMKEN a bevált, mélységhatároló kerékkel szerelt OptiDisc és OptiDisc M kettős tárcsás csoroszlya rendszert választotta az egyenletes vetési mélység érdekében.

A LEMKEN Solitair 25 alapkivitelben rendelkezik szakasz kikapcsolással. Mindegyik szakasz saját adagoló egységgel rendelkezik, ami könnyen lekapcsolható az adott elektromos motor kikapcsolásával. Ezen túlmenően az egyes szakaszoknál függetlenül állítható be a vetési mennyiség.

Az  újratervezett  elosztórendszer  különböző  művelőút  ritmusokat  tesz lehetővé, melyek a gépen végzett fizikai beállítás nélkül bekapcsolhatóak. A rendszer hidraulikusan vezérelt és egyáltalán nem igényel vetőmag visszavezetést. Az állandóan szimmetrikusmagelosztásaz elektronikusan vezérelt adagoló fordulatszámokkal   megbízhatóan biztosítja az egyenletes keresztirányú elosztást.  Az elosztóban egyszerű betétek   cseréjével   könnyen   beállíthatóak   vagy  csökkenthetőek  a nyomtávok és a művelőút sorok. Az összes fenti változtatással együtt a továbbfejlesztett LEMKEN Solitair vetőgép továbbra is a védjegyévé vált sokoldalúságot nyújtja. A Solitair 25 öt  különböző  vetőkombinációban  használható  a  LEMKEN  talajművelő munkagépekre szerelve. Egy hárompont-függesztés segítségével olyan szemenkénti  vetőgép,  mint  a  LEMKEN  Azurit  kapcsolható  a  gépre  a csoroszlyarendszer helyére. Ez a figyelemre méltó sokoldalúság pénzügyi szempontból is kiváló választássá teszi a Solitair vetőgépet.

A Solitair 25 vetőgéppel a LEMKEN két új elektronikus vezérlő rendszert vezet be a vetőgépekhez. Az alapkivitelű EcoDrill változat, mely CAN busz rendszer segítségével továbbítja az adatokat, egy nagy felbontású 4,8" méretű érintőképernyős terminállal vezérelhető, és segítségével a Solitair 25 minden szükséges funkciója működtethető. A MegaDrill rendszer a LEMKEN opcionális ISOBUS rendszerű vezérlőegysége a bevált CCI-200 terminállal.

A Solitair 25 kezdetben félig-függesztett kivitelben kerül bevezetésre négytől hat méterig terjedő munkaszélességben.

Solitair 25 vetőgép Zirkon 12 forgóboronával

image054

Solitair 25 vetőgép Zirkon 12 forgóboronával

image056

Új fejlesztésű elosztó beépített művelőút kapcsolással

image058A Solitair 25 egysoros boronájának beállítása

image060