DODA AFI vágókéses szivattyú (TLT/ DIESEL/VILLANYMOTOR meghajtással is rendelhető)

Nagyobb távolságra történő szállításnál, vagy öntözésre a centrifugál hígtrágya  szivattyúk alkalmasak. Az egylépcsős vízszintes tengelyű centrifugál szivattyú  tárcsalapátok nem tömődnek el, s a szivattyútengely végére szerelt aprító-szerkezet az esetleges nagyobb szennyezéseket földarabolja. A szívóág légtelenítését a kézi, vagy automatikusan üzemelő vákuum szivattyús rendszer biztosítja.

Ezek a szivattyúk az állattartó telepeken és biogáz üzemeken keletkező hígtrágya, valamint ipari telepek szennyvizének feldolgozására lettek tervezve. Alkalmasak nagyon sűrű trágyaféleségek szivattyúzására is.

A hígtrágyában jelenlevő szilárd részeket a dupla vágókéses szerkezet aprítja össze, amelyek a DODA® AFI berendezések alaptartozékaihoz tartoznak.

DODA AFI szivattyú

DODA AFI szivattyú

A nagy választékban rendelkezésre álló típusok különböző nyomással (H) és teljesítménnyel (Q) biztosítják minden esetben az alkalmazhatóságot. A megfelelő szivattyú ajánlása mindig az adott feladatnak megfelelően történik, kérésre egyedi megoldások is megvalósíthatóak.

DODA AFI szivattyú

DODA AFI szivattyú

DODA® AFI szivattyúk műszaki előnyei:

Szivattyútest, lapátkerék, szívóharang és a szivattyútartó elemei ütésálló és fagyálló acél öntvényből készülnek.

Edzett és krómozott szivattyútengely.

Magas hőfokon kovácsolt vágókés mangán – vanádium felületi kezeléssel.

Tűzi-horganyzott szívókúp beépített szeleppel.

Widia mechanikus tömítés vagy dupla olajos tömítés (kérésre).

DODA AFI aprítókéses szivattyúk szabad tengellyel

A DODA  AFI szabad tengelyvégű szivattyúkat villanymotor, dieselmotor vagy hidromotor meghajtású aggregáthoz alkalmazzák. Az igénynek és a tervnek megfelelően szállító egységgel, szabályzó automatikával és szívóág-feltöltővel lehet felszerelni.

Q = 400-12000 l/perc         H = 144-10 m

Pap-Agro Kft. DODA Afi 35 HD szivattyú (4)

DODA AFI aprítókéses szivattyúk traktor meghajtással

A DODA® AFI traktor meghajtású szivattyúkat speciális gyorsító fogaskerékszekrénnyel látták el, így a szívótárcsa fordulatát 2800-3200 f/percre emeli. Így az elektromos hajtású szivattyúk magasabb hatásfokát biztosítják. A direkt hajtású diesel-aggregáttal szemben azonos kimenő szivattyú teljesítménynél lényegesen kevesebb gázolajat igényel. Az igénynek és a tervnek megfelelően szállító egységgel, szabályzó automatikával és szívóág-feltöltővel lehet felszerelni.

Q = 400-5000 l/perc         H = 144-30 m

Túlnyomás-védelmi vezérlőrendszer DODA AFI aprítókéses szivattyúkhoz

A DODA® AFI szivattyúk felszerelhetőek egy automatikus működésű túlnyomás-védelmi rendszerrel. Az elágaztatott nyomóágon a beállított maximális induló nyomás túllépése esetén egy tolózár nyitásával a szállított folyadék vissza van keringtetve a tározóba, elkerülve a műszaki meghibásodásokat és megelőzve a baleseteket. A tolózár működtetése a szivattyú saját olajrendszerével történik, nem igényel külső hidraulika csatlakozást.