ABK 006 TÍPUSÚ 6 SOROS SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOR – Bábolnai Gazdanapok különdíjas kultivátora

A kultivátor kapásnövények, elsősorban kukorica, napraforgó stb. sorközének művelésére, a gyomok mechanikai úton történő megsemmisítésére szolgál.

Nagy szabadmagassága miatt viszonylag magas növények ápolását is lehetővé teszi. A gép 75cm sortávolság esetén egy menetben 6 sor művelésére alkalmas, üzemeltetéséhez egy fő traktoros szükséges. A gép masszív alvázra épül, a kapatag szerkezetek erős, tömör négyzetacélból készülnek, a kapatag szerkezet szögben állítható. A gép hosszú élettartamra készült, amit biztosítanak a minőségi munka és anyagok. A gép a nehéz, kötött talajban is hosszú távon is üzembiztosan működik.

A gép készül még 8 soros és 12 soros változatban is.

Művelőtestek típusai:

Frank Hungária Kft által gyártott, német szabvány szerinti minőségben készülő

  • lúdtalpkapák
  • oldalazókapák
  • töltögetőkapák
  • rugóskapák
  • igény szerint sorvédő tárcsával

A sorközművelő kultivátor megrendelésre két típusú soros műtrágyaszóróval is felszerelhető.

Kéttartályos kivitel:

Erre a gépre szerelt műtrágyaszóró egység két darab tartályból áll, azokba 400 kg műtrágya tankolható. A tartályok kifolyócsövei a sorok fölé esnek, így nem tömődnek el. A tartályok alacsonyan helyezkednek el, így könnyű azokat műtrágyával feltölteni. A meghajtását acélujjas meghajtó-szerkezet végzi. A kiszórási mennyiség több lépcsőben állítható 70 kg/ha-tól 300 kg/ha-ig. Különböző szemcseszerkezetű műtrágyák kiszórására alkalmas.

Big Bag tartályos kivitel:

6 sor művelésére alkalmas kultivátor, szállítás közben hosszára vontatható, közúti világítással van ellátva, a szállításhoz használt kerekek munkahelyzetben felcsukhatók. Munkahelyzetben két széles gumikerék biztosítja a gép stabilitását, és a big bag zsákos soros műtrágyaszóró üzembiztos meghajtását is. A műtrágya adagolását a több éve sikeresen és megbízhatóan működő csigatengely végzi. Ez mindenféle szemcseszerkezetű műtrágya kijuttatására alkalmas. A műtrágya mennyiségének adagolását lépcsős lánckerék hajtáson keresztül biztosítjuk az adagoló csigatengely számára.
A kiszórható mennyiség 70kg és 350 kg között változtatható több lépcsőben. A műtrágyatartály befogadó képessége 1200 kg. A sorközművelő kultivátor stabilitását és megbízható hosszú távú működését biztosítja az erős acél vázszerkezet. A művelőkocsik és a kapatag szerkezetek tömör négyzetacélból készülnek, mely ellenáll az erős szélsőséges igénybevételnek is. A kapaszerkezetek szögben állíthatóak, a művelőtagok mélységállítását gumírozott kerekek biztosítják. A minőségi kapákat a Frank Hungária Kft szállítja gépeinkhez. A gép szerelhető fix-, rugós- és töltögetőkapákkal is. A rugós kapákhoz védőtárcsa is rendelhető. A gépeink festése kizárólag 2 k-s festékkel, meleglevegős szárítóműhelyben történik.

A gépet elsősorban a közép és nagygazdaságoknak ajánljuk.

Szállítás: Hosszára vontatva a kultivátor szállítókocsijával történik közúti közlekedésre alkalmas szabvány szerinti világítással szerelve.

sorkozmuvelo-kultivator-abk-006-i

ABK 008 TÍPUSÚ 8 SOROS SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOR

1500 literes műtrágyaszóróval
Szállítási helyzetben hosszára vontatható
közlekedési szabvány szerinti világítással
Önsúly: 2200 kg
Erőgép igény: min. 120 LE
Műtrágya szórás mennyiség: 70-300 kg-ig

Műtrágyaszóró nélkül
Önsúly: 1300 kg
Erőgép igény: 90 LE

abk008-kultivator-i

ABK 012 TÍPUSÚ 12 SOROS SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOR

Szállítási helyzetben hosszára vontatható
Erőgép igény: min. 120 LE
Önsúly: 2100 kg

Művelő testek típusai:

  • merev kapa
  • rugós kapa
  • töltögető kapa
  • rugós kapa sorvédő tárcsával

abk-012-sorkozmuvelo-kultivator-i

ABK 116 TÍPUSÚ 6 SOROS „Big-Matic” SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOR

A 6 sor művelésére alkalmas kultivátor szállítás közben hidraulikusan felcsukható, két szélső kapataggal rendelkezik. A felcsukható szerkezet az erőgép fülkéjéből működtethető. A szélső kocsik rögzítéséhez nincs kézi erőre szükség, mivel olyan kilincs szerkezettel van ellátva, ami önállóan nyitódik, záródik. Munkahelyzetben két széles gumikerék biztosítja a gép stabilitását, és a big bag zsákos soros műtrágyaszóró üzembiztos meghajtását is. A műtrágya adagolását a több éve sikeresen és megbízhatóan működő csigatengely végzi. Ez mindenféle szemcseszerkezetű műtrágya kijuttatására alkalmas. A műtrágya mennyiségének adagolását lépcsős lánckerék hajtáson keresztül biztosítjuk az adagoló csigatengely számára. A műtrágyatartály térfogata 1200 liter. A sorközművelő kultivátor stabilitását és megbízható hosszú távú működését biztosítja az erős acél vázszerkezet.

A művelőkocsik és a kapatag szerkezetek tömör négyzetacélból készülnek, mely ellenáll az erős szélsőséges igénybevételnek is. A kapaszerkezetek szögben állíthatók, a művelőtagok mélységállítását gumírozott kerekek biztosítják.  A gép szerelhető fix-, rugós- és töltögetőkapákkal is. A gépeink festése kizárólag 2 k-s festékkel, meleglevegős szárítóműhelyben történik. A gépet elsősorban a közép és nagygazdaságoknak ajánljuk.

abk-116-sorkozmuvelo-kultivator-i