Rendkívül erős, robosztus vázszerkezetből épülnek fel, a hidak járókerekeinek hajtásáról elektromos motorok gondoskodnak. A gépek felszerelhetőek vezérelhető végágyúval is.

Az időjárás által támasztott követelmények, a termésbiztonság fokozásának igénye egyre több gazdát és termelőt arra ösztönöz, hogy lehetőségei szerint növelje öntözési kapacitásait, vagy elindítson ilyen irányú beruházást. Nagyon fontos szempont, hogy az alkalmazott öntözési rendszer hatékonyan, megbízhatóan, alacsony üzemeltetési költség mellett lássa el a megfelelő öntözési feladatot. Az immár egyre ismertebb WESTERN típusú öntözőgépek magas szinten megfelelnek ezeknek a követelményeknek, kiegészítve a legmodernebb szivattyú rendszerekkel.

 

western

Lineárok és körforgó öntözőgépek

Előnyük a fajlagosan alacsony üzemeltetési költség, köszönhetően a kis nyomásigénynek és a minimális emberi erőforrást igénylő működésnek. Rendkívül erős, robosztus vázszerkezetből épülnek fel, a hidak járókerekeinek hajtásáról elektromos motorok gondoskodnak. A gépek felszerelhetőek vezérelhető végágyúval is, ami tovább növeli a kihasználtságot. Speciális, bélelt csővel is elérhetőek, így megoldható az agresszív vizek, vagy hígtrágya kijuttatása is anélkül, hogy a szerkezet idő előtt tönkremenne a korrózió miatt. A bélelt csőre 10 év garanciát vállal a gyártó. Mindig az egyedi igényeknek megfelelő gép kerül kiajánlásra: kis energiaigény, optimális híd- és szórófej osztás, korszerű szórófejek flexibilis ejtőcsövön.
A gépeket kedvező garanciális feltételekkel ajánljuk ügyfeleinknek.

 

papagroperm

Lineárok
A lineáris mozgású gépek elsősorban téglalap alakú, hosszú táblák öntözésére alkalmasak. A vízzel való megtáplálás történhet csatornából – ekkor az öntözőgép motoros kocsijára szerelt, jellemzően diesel motorral hajtott szivattyú veszi fel a vizet – és hidráns sorról is, ebben az esetben megtápláló tömlő köti össze a gépet a hidránssal. Speciális kivitelben rendelhető a tábla végén átforduló változat is, ekkor az átfordulás ideje alatt a gép nem öntöz. A vezérlés lehet drótköteles, barázdás, indukciós kábeles.

 

westernl1

Western lineár, tömlős és csatornás megtáplálással.

Körforgó öntözőgépek
A centerpivot berendezések egy helyhez kötött, nagy teherbírású központi torony körül elfordulva öntöznek, alkalmazásuk már 30 ha körüli táblamérettől gazdaságos lehet. A vízzel való megtáplálás a központi toronynál történik. Az átvontatható kivitel központi tornya kerekeken nyugszik, a hidakon található kerekek 90°-ban elfordíthatóak, így az öntözőgép hosszirányban egy erőgéppel átvontatható másik területre. Ezzel a megoldással jobban lehet alkalmazkodni a vetésforgóhoz. A körforgó gépek nagy előnye, hogy működésük közben semmiféle munka ráfordítást nem igényelnek, amennyiben távvezérelt a rendszer, akkor még az öntözés indítása és megállítása is néhány perc alatt, bárhonnan elvégezhető. Adott tábla alak és gépméret esetén a gépek utolsó tagjához kapcsolódó, 87 m hosszú saroköntöző kar javítja a lefedettséget.

 

westernk2

Western körforgó öntözőgép, jobbra átvontatható kivitelben.

Szivattyúk, csőszerelvények
Igény szerint az öntözőgépek kiszolgálására és természetesen egyéb célra a szivattyút is tudjuk szállítani, legyen szó kútról, vagy felszíni vízforrásról. A szivattyúk meghajtása lehet TLT-s, villanymotoros, diesel motoros.
A csővezetékek tekintetében az adott projektre szabottan föld alatti, vagy akár föld feletti vezetékrendszer kerül kiajánlásra, igazodva a szállítási teljesítményigényhez minimális nyomásesés mellett. A gyorsan áttelepíthető, flexibilis felszíni csővezetékek használata nagyban növeli a mobil rendszerek hatékonyságát, és jóval alacsonyabb a munkaerő igényük.

A gépek pontosabb paramétereiért, illetve áraiért keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!
2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a. – 06-53/552-283
Öntözés,hígtrágyakezelés,üzletág:

Komjáthi Bálint 06-20/21-94-440, komjathi.balint@pap-agro.eu