ÁTK pályázat 2024

Több 100 mezőgazdasági videó tekinthető meg YouTube csatornánkon:

https://www.youtube.com/channel/UCItPVYyCQvcYDg0izHCvKng

Itt olyan tartalmakat találtok, amelyekkel szeretnénk inspirálni és szórakoztatni titeket a gazdálkodás és a mezőgazdaság világában. Legyen szó traktorokról, gépekről, mezőgazdasági technológiákról vagy tippekről a hatékony gazdálkodásra, mindent megtaláltok itt!

Ne felejtsetek el feliratkozni a csatornánkra, hogy ne maradjatok le az új videóinkról és a legfrissebb tartalmainkról!

Tovább

AZIM – KISRAK VETŐGÉP

A vetőgép minden talaj típuson képes tartani az előre meghatározott tőtávolságot. A vetőgép mechanikus lánccal történő meghajtása 100%-os precizitást eredményez és a magmélységet a vetőkocsikra felszerelt un. PRO-„maglenyomó” kerekekkel biztosítjuk.

A vetőgép első és legfontosabb előnye, hogy a tervezéskor igyekeztünk a gép tömegét a lehető legközelebb hozni a traktorhoz, hogy könnyebben emelhessük fel akár kisebb traktorral is. Ennek sajnos az a hozománya is, hogy mikrogranulátum szóró berendezést nem lehet manuálisan lánccal megoldani, igény esetén kénytelenek vagyunk elektromos meghajtású mikrogranulátum szóróval felszerelni, ami tovább növeli a gépünk értékét.

A 6 soros vetőgéphez alapfelszereltségként tartozik vetésellenőrző monitor, melyen minden sornak külön visszajelzőfénye van és amely nem csak a hektárt számolja, hanem az elvetett szemeket is az adott területen. A traktorba felszerelhető monitornak hangszórója is van, hogy a vetést végző szakember azonnal tudomást szerezhessen az esetleg felmerülő szemhiányról. Sokszor tapasztaljuk, hogy a nem megfelelő érzékenység beállítás miatt szinte folyamatos hangjelzést ad a gép. Ezt orvosolni lehet a szenzorok letakarításával, illetve az érzékenység finomhangolásával. A vetésellenőrző monitor többek között magyar nyelvre is beállítható.

Műtrágya adagoló – tápanyag kijuttatás a gyors növekedés érdekében

A vetőgépünk alapfelszereltségéhez tartozik a műtrágyatartály és a hozzá kapcsolódó műtrágya kijuttató berendezés. A gép minden sorához, a sor mellé pár centiméterrel juttatja ki a műtrágyát. Alapfelszereltségként egy un. csúszócsoroszlyás megoldás áll rendelkezésre, soronként 2 adagolóval. Erre azért volt szükség, mert azt a visszajelzést kaptuk, hogy bizonyos esetekben a kijuttatott műtrágya nem érte el a megfelelő mennyiséget. Ezzel a megoldással akár 450 kg-ot is ki lehet adagolni hektáronként. Ez csupán egy extra lehetőség, mely szintén alapfelszereltsége a gépünknek. A csúszó csoroszlyát ki lehet váltani egy SKF agrihub csapággyal felszerelt dupla tárcsás műtrágyaadagolóval, mely egy rést nyit a talajba és a két tárcsa közé szórja be a műtrágyát. Ez igen kedvelt a gazdák körében.

Sortisztítás – A tárcsák eltömődésének megakadályozása:

A vetőgépünk alapfelszereltsége az un. hóeke, mely azt hivatott szolgálni, hogy a talajelőkészítés után esetlegesen a felszínen maradt mulcsot kiterelje a vetőtárcsák útjából. Ez egy egyszerű, de mégis nagyszerű megoldás, ennek beállítása nagyon fontos, hiszen csak így lehetünk biztosak, hogy a vetőtárcsák megfelelő munkát fognak végezni. Ennek az eszköznek 2 funkciója is van, midamellett, hogy eltávolítja az esetlegesen ottmaradt szármaradványokat, a függőlegesen csúsztatható nyitókésnek köszönhetően sekélyen barázdát nyit a nyitótárcsáknak, melyek így könnyebben dolgoznak mögötte.

Ennek továbbfejlesztett változata a szintén SKF agrihub csapággyal felszerelt un. csillag alakú sortisztító berendezés, mely képes akár bizonyos mértékű mulcsvetésre is. Fontos tudni, hogy a vetőgép nem lesz képes egy teljesen előkészítetlen területen is vetni azáltal, hogy ezt felszereljük a gépre.

Tovább

Partnereink

agronaplo agraragazat agrarunioagroinform logo megfoszmezogepesz